Vic Obdam Staalbouw: ‘we hadden dat vloeroppervlak gewoon nodig’

Heeft een: LM logic XL langgoedmagazijn met extra lage bakken
Sinds: maart 2018
Aan het woord: technisch directeur Pieter Klijn

Van bedrijfshallen tot wooncomplexen: de staalconstructies van Vic Obdam (Obdam, 70 medewerkers) vormen de basis van menig bouwproject. Veelal gaat het om grote projecten en daarbij blijven vaak reststukken over. Voor technisch directeur Pieter Klijn aanleiding om een LM logic XL langgoedmagazijn aan te schaffen.

“Het is zonde om die stukken weg te gooien”, legt hij uit. Met het oog op duurzaamheid, waar wij volop mee bezig zijn, maar ook vanuit economisch oogpunt. Al dat restmateriaal vertegenwoordigt toch een bepaalde waarde.”

ruimte nodig

extra lage bakken

Met die toren doelt Klijn op zijn LM logic XL langgoedmagazijn van 7,5 meter hoog, met extra lage bakken: “Wij hebben veel verschillende soorten stukken. Dus hoe meer bakken, hoe meer soorten materiaal we in de toren kwijt kunnen. Eigenlijk zoals iedere stad flats neerzet om meer bewoners onderdak te kunnen bieden op een beperkt oppervlak.”

voorraadbeheer en materiaalcertificaten

“We hebben ook naar alternatieven gekeken, zoals handbediende stellingen, maar die kun je hier niet mee vergelijken. Deze langgoedstelling is zo robuust en efficiënt. Ook door de mogelijkheden voor voorraadbeheer; dat systeem is echt heel erg mooi. We hebben er ook onze materiaalcertificaten aan gekoppeld. Dus wij weten dat alles gewaarborgd is als we reststukken bewaren. Dat is toch wat anders dan een stuk op de grond waarvan je niet meer weet waar het vandaan komt.”

alternatief voor nieuwbouw

Kortom, een goede investering? “Ik ben geen boekhouder, maar: ja. We hadden dat vloeroppervlak gewoon nodig. Daar staat nu een machine die geld voor ons verdient. Anders moet je nieuwbouwen om vloeroppervlak te creëren. Dat was destijds geen overweging voor ons. Het materiaal omhoog brengen is dan een logische gedachte.”

“We hebben er ook onze materiaalcertificaten aan gekoppeld. Dus wij weten dat alles gewaarborgd is als we reststukken bewaren.”

- Pieter Klijn, technisch directeur Vic Obdam

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen