bedrijfsprofiel

aalbers|farina is een zusterbedrijf van het bekende Nederlandse metaalbedrijf aalbers|wico. De opslagsystemen die wij leveren, hebben we ontwikkeld vanuit onze eigen behoefte aan een efficiëntere manier om plaatmateriaal en langgoed op te slaan.

voor metaalbewerkers, door metaalbewerkers

De divisie metaal & techniek van aalbers|wico is een professionele organisatie met meer dan 100 medewerkers. Op onze productielocatie in Renswoude, waar we over ruim 15.000 m2 vloeroppervlakte beschikken, maken we gebruik van de modernste technieken.

een efficiëntere manier om materiaal op te slaan

Toen we enkele jaren geleden een efficiëntere manier zochten om plaatmateriaal op te slaan, bleken alle bestaande alternatieven ontoereikend. In onze draagarmstellingen konden we sowieso onvoldoende materiaal kwijt. Maar ook de opslagmogelijkheden van de geautomatiseerde systemen die destijds verkrijgbaar waren, vielen tegen.

lades in plaats van schappen

Daarom besloten we zelf een platenmagazijn te ontwikkelen De keuze om daarbij met lades te werken in plaats van schappen, bleek een schot in de roos. Zo heeft een magazijn met 46 lades al ruim 50% meer aflegmogelijkheden dan vrijwel alle bestaande systemen met vergelijkbare afmetingen.

ook voor collega-metaalbedrijven beschikbaar

De voordelen van ons platenmagazijn bleven bij collega-metaalbedrijven niet onopgemerkt. Daarom besloten we het als een standalone systeem op de markt te brengen. Net als het langgoedmagazijn dat we ondertussen hadden ontwikkeld voor de opslag van onze buizen, kokers en profielen.

waar komt de toevoeging 'farina' eigenlijk vandaan?

Het element ‘Farina’ in onze bedrijfsnaam verwijst naar de plaatbewerkingsmachines van het gelijknamig merk. In onze beginperiode leverden wij naast onze eigen systemen namelijk ook kantbanken en knipmachines van Farina. Inmiddels concentreren wij ons echter volledig op de ontwikkeling, productie en levering van onze opslagsystemen voor plaatmateriaal en langgoed. Topkwaliteit uit Renswoude. 

uw eigen logistieke processen efficiënter organiseren?

Zo is aalbers|farina in 2015 ontstaan. Vanuit onze eigen behoefte aan meer efficiency. Wilt u uw eigen logistieke processen ook efficiënter organiseren, met een geautomatiseerd opslagsysteem voor plaatmateriaal of langgoed? Neem dan vooral contact op met aalbers|farina.

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen