Vanko: ‘het bleek precies wat we zochten’

Heeft een: Logic platenmagazijn (3.000 x 1.500 mm)
Sinds: september 2020
Aan het woord: directeur-eigenaar Wim van Kooten

Vanko (11 medewerkers) is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in metaalbewerking. In 1970 richtte Henk van Kooten het Haarlemse bedrijf op. Op dit moment staat zoon Wim van Kooten aan het roer. En met diens zoon Marcel is inmiddels ook de derde generatie in het familiebedrijf actief.

Toen de verhuizing naar een nieuw pand in 2020 door omstandigheden niet doorging, besloot Vanko de daarmee geplande investering in een lasersnijmachine en platenmagazijn alsnog door te zetten, maar dan op de huidige locatie. Daarvoor moest het bedrijf wel de vloer verstevigen. Én een verdiepingsvloer open zagen…!

corona en gemeentelijke eisen

perfecte rondleiding

“Het platenmagazijn hadden we een jaar eerder al bekeken, toen nog met de nieuwe locatie in gedachten. We waren nieuwsgierig geworden door een advertentie en dan wil je zo’n toren wel eens in het echt zien. We zijn daar op een avond uitgenodigd en hebben een perfecte rondleiding gekregen. Het bleek precies wat we zochten.”

ruimte en overzicht

En, blij met het platenmagazijn? “Heel blij. We hebben meer ruimte gekregen, het is overzichtelijker geworden. We zaten altijd met het probleem waar we de pallets moesten laten; die kunnen we nu meteen afvoeren. En van onze oude stellingen hebben we grotendeels afscheid genomen. De toren is 7 meter 80 hoog en ons pand is 8 meter, dus we hebben de ruimte volop benut.”

gat in de tussenvloer

Daarvoor moest Vanko dus nog wel ‘even’ de verdiepingsvloer open zagen. “Ja, we hebben een gat in de tussenvloer gemaakt”, lacht van Kooten. “Ook dat paste perfect, want tussen de stalen balken die de houten vloer dragen hadden we na het plaatsen van de toren nog precies 10 centimeter over.”

inzicht in de voorraad

Naast ruimtebesparing levert de platenstelling Vanko ook de nodige efficiency op: “Als het materiaal eenmaal op de juiste positie ligt, hebben we de heftruck niet meer nodig. Die gebruiken we alleen nog om de vrachtwagen te lossen en het plaatmateriaal in de toren te leggen. En we hebben veel meer inzicht in onze voorraadpositie. Voorheen ging veel tijd verloren met zoeken, maar nu kunnen we op afstand precies zien waar wat ligt. We hoeven daarvoor de werkvloer niet meer op, want we kunnen vanuit kantoor inloggen in het systeem.”

prettige relatie

Tot slot wil Van Kooten nog graag kwijt dat hij de relatie met aalbers|farina als erg prettig beschouwt: “Dat begon al bij de manier waarop ze ons ontvingen voor de rondleiding. Maar ook het contact tijdens het inmeten was erg prettig. En het plaatsen verliep vlekkeloos. Dat was toch best een operatie door die verdiepingsvloer heen. Dan zie je dat het vakmensen zijn.”

“Onze heftruck gebruiken we alleen nog om de vrachtwagen te lossen en het plaatmateriaal in de toren te leggen.”

- Wim van Kooten, directeur-eigenaar Vanko

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen