Constructie- en Lasbedrijf Martens: ‘het is echt een gouden zet geweest’

Heeft een: Logic platenmagazijn (3.000 x 1.500 mm)
Sinds: 2018
Aan het woord: directeur-eigenaar Wim Martens

Constructie- en lasbedrijf Martens (Someren, 18 medewerkers) levert plaatwerk en metalen constructies voor allerlei toepassingen. Van plaatwerk en ankerwerk voor de gevelbouw tot onderdelen voor deurenfabrikanten en silo’s voor biomassa.

De aanschaf van een platenmagazijn was niet bewust gepland, maar eigenlijk meer een gevolg van de investering in een lasersnijmachine, vertelt directeur-eigenaar Wim Martens: “In 2018 hebben we een Durma fiberlaser gekocht, bij TUWI. Daar zagen we dit platenmagazijn toen ook al staan, maar ik had er in eerste instantie niet naar gekeken.”

veiliger en efficiënter

goed meegewerkt

Het was even passen en meten met de opstelling, vervolgt Martens: “Daar hebben ze bij aalbers|farina goed aan meegewerkt. Het hart van de toren zit nu op het hart van de wisseltafel zodat we niet met de kraan hoeven te rijden. Als we volle pakketten wegsnijden, leggen we deze direct bij de wisseltafel, zodat we die met dezelfde kraan erop kunnen leggen. En als we tussendoor een plaat uit de toren moeten snijden, dan hebben we die ook altijd onder het bereik van onze kraan. De laser, de kraan en de toren: alles functioneert nu als één geheel. Daardoor zijn we minder ruimte kwijt en het is allemaal CE goedgekeurd.”

al twee jaar feilloos

En hoe bevalt de toren? “Wij zijn heel tevreden. Het is echt een gouden zet geweest. Qua handling kan het niet efficiënter. De platenstelling functioneert al twee jaar feilloos, terwijl onze laser elke werkdag negen uur draait.”

’s avonds nog een dikke plaat erop

“Knippen kunnen we tot 10 millimeter, maar in de toren hebben we ook diktes van 12, 15 en 20 millimeter zitten voor de laser. Dus ‘s avonds gooien we er vaak nog een dikke plaat op, dan kan de laser nog even vooruit.”

reststukkenregistratie

Ook ideaal volgens Martens: de reststukkenregistratie. “Je hebt soms een halve plaat over. Omdat je precies ziet wat je allemaal nog hebt liggen, kunnen je zeggen: snij eerst die plaat maar op. Vooral bij dikkere platen is dat ideaal.”

“Qua handling kan het niet efficiënter.”

- Wim Martens, directeur-eigenaar constructie- en lasbedrijf Martens 

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen