wolter tijdink: ‘je bespaart op je uren en je hebt minder heftruckbewegingen’

Heeft een: Logic platenmagazijn (3.000 x 1.500 mm)
Sinds: medio 2018
Aan het woord: technisch directeur Bastiaan te Poele

De homepage van Wolter Tijdink laat er geen enkel misverstand over bestaan. ‘WIJ MAKEN TRAPPEN!’ staat er; in hoofdletters en met een uitroepteken. Bij Wolter Tijdink (Borculo, 32 medewerkers) produceren ze al meer dan 30 jaar trappen en trapleuningen op maat, in elke vorm en voor elke ruimte.

Dat gebeurt volledig in eigen beheer, van ontwerp tot productie, vertelt technisch directeur Bastiaan te Poele, inclusief het lasersnijden van alle benodigde plaatwerk: “Wij hebben ooit een nieuw stuk aan onze hal gebouwd, waar we in 2018 een fiberlaser in hebben gezet. Om er een complete plaatwerkafdeling van te maken, zochten we nog een knipschaar en kantbank. Destijds leverde aalbers|farina die ook, zo zijn we in contact gekomen. Maar toen we daar waren, viel ons oog eigenlijk meteen op het platenmagazijn. Daar zagen we al snel de voordelen van in.”

altijd de onderste plaat nodig

38 lades binnen 6 meter hoogte

“Vergeleken met opslag op pallets, kunnen we in ons systeem veel meer materiaal kwijt. Wij hebben allerlei soorten materialen, in verschillende diktes. Daarom wilden zoveel mogelijk lades binnen de beschikbare ruimte. Uiteindelijk hebben we een exemplaar gekocht met 38 lades, die binnen een bouwhoogte van nog geen 6 meter staat. Dat is gelukt door de geringe la-hoogte. Maar in één la kun je nog steeds 2,5 ton materiaal kwijt.”

tijdwinst en veiligheid

Waar zit voor Wolter Tijdink de meeste winst? “Je bespaart vooral op je uren. Met één druk op de knop leg je de juiste plaat op de machine. Ook belangrijk: je hebt minder heftruckbewegingen. Want veiligheid is natuurlijk ook een ding. En je hoeft geen pallets meer op te ruimen.”

lekker werken in een opgeruimde hal

“Je werkt niet alleen efficiënter doordat je minder handelingen hebt, maar ook prettiger”, besluit Te Poele. “Het is gewoon lekker werken in een opgeruimde hal. Ik heb hier al verscheidene collega-bedrijven over de vloer gehad om naar de laser te komen kijken. Dan valt het ze altijd op hoe opgeruimd het eruit ziet bij ons. Tja, dat komt grotendeels door het platenmagazijn.”

“Collega-bedrijven valt het altijd op hoe opgeruimd het eruit ziet bij ons. Tja, dat komt grotendeels door het platenmagazijn.”

- Bastiaan te Poele, technisch directeur Wolter Tijdink

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen