Plaatwerk Fabriek: ‘met ons platenmagazijn hebben we ruimte voor een tweede laser gecreëerd’

Heeft een: Logic platenmagazijn (3.000 x 1.500 mm)
Sinds: juli 2019
Aan het woord: directeur-eigenaar Willem Buth

De bedrijfsnaam zegt het al: bij Plaatwerk Fabriek produceren ze plaatwerk; in staal, rvs en aluminium. Het bedrijf uit Oude-Tonge (7 medewerkers) is gespecialiseerd in lasersnijwerk. Toen er in 2019 een tweede lasersnijmachine werd geplaatst, besloot Plaatwerk Fabriek om ook een Logic platenmagazijn aan te schaffen.

“De directe aanleiding was onze behoefte aan ruimtebesparing”, aldus directeur-eigenaar Willem Buth. “Want voor die tweede lasersnijmachine hadden we eigenlijk helemaal geen plek. Met ons platenmagazijn hebben we de ruimte voor een tweede laser gecreëerd.”

misschien wel 100 vierkante meter winst

Persoonlijk advies nodig?

https://www.aalbersfarina.nl/write/Afbeeldingen1/Contact/Gert Bottenberg.jpg?preset=content

Onze opslagsystemen live in actie zien en zelf testen?

Bel ons op: 0318 - 57 85 28

geen ander merk overwogen

“Voor zover ik weet is het platenmagazijn van aalbers|farina de meest compacte toren die er op de markt verkrijgbaar is. Ten tijde van onze aanschaf was het, als je naar de gerenommeerde merken kijkt, in elk geval de enige die het op deze manier deed; met cassettes. Dus wij hebben eigenlijk ook geen ander merk overwogen.”

superefficiënte opstelling

Het automatische platenmagazijn staat nu tussen de twee lasersnijders in. Een superefficiënte opstelling, bevestigt Willem: “Met een zelfontwikkelde plaathandling-unit, een soort kraan, kunnen we platen vanuit de toren op de ene of de andere laser leggen.”

meebewegen met de klant

“Ons bedrijf is goed in het snel inspringen op vragen van klanten”, besluit Willem. “Dus flexibiliteit is voor ons erg belangrijk. Onze nieuwe lasersnijder staat gemiddeld 10 uur per dag aan en de oude gebruik ik gemiddeld voor 50 procent. Daarmee kunnen we heel flexibel zijn. Als een klant iets nodig heeft, kunnen we meteen reageren. Ook het platenmagazijn past in dat plaatje. We willen meebewegen met de klant; met de combinatie die we nu hebben staan, kunnen we dat.”

“Als een klant iets nodig heeft, kunnen we meteen reageren.

- Willem Buth, directeur-eigenaar Plaatwerk Fabriek

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen