Lurvink Staalbouw: ‘het is veiliger én scheelt ons veel tijd’

Heeft een: 2 Logic platenmagazijnen (3.000 x 1.500 mm)
Sinds: eind 2018
Aan het woord: bedrijfsleider Onno Heezen

‘Niet één, maar twee torens!’ schreef MetaalNieuws in 2019 boven een uitgebreid verhaal over de platenmagazijnen van Lurvink Staalbouw. In dat artikel vertelde Onno Heezen enthousiast waarom het bedrijf uit Lichtenvoorde (23 medewerkers) ervoor koos om in één keer twee automatische platenmagazijnen aan te schaffen bij aalbers|farina.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en toont de bedrijfsleider van Lurvink zich nog steeds enthousiast over zijn twee torens: “We halen er veel voordeel uit. Wij zijn heel tevreden en willen niet meer terug.”

minder heftruckhandling

efficiënte opstelling

Die tijdwinst heeft Lurvink mede te danken aan de efficiënte opstelling: “We hebben alles logisch ingedeeld, de torens staan in lijn met onze lasersnijder. De bovenloopkraan pakt de platen uit het platenmagazijn en legt die op het bed van de laser. Dat is in vijf minuten, of misschien wel één minuut gebeurd. Met de heftruck waren we met één plaat al gauw twintig minuten verder.”

ruimtebesparing

Die tijdwinst beschouwt Heezen vooral als ‘mooi meegenomen’. Want de belangrijkste reden voor het aanschaffen van de magazijnen was ruimtebesparing: “Ruimtetekort ja, het was puur een tekort aan ruimte. Ik denk dat elk metaalbedrijf daar wel last van heeft. We hadden nog een oude toren staan, maar wilden er nog één hebben. Toen hebben we een afspraak bij aalbers|farina gemaakt.” 

simpele rekensom

Dat Lurvink maar meteen twee torens aanschafte was een kwestie van een simpele rekensom: “Wij hebben een ruim assortiment platen in uiteenlopende kwaliteiten en diktes. Rvs, staal en aluminium. Onze range voor de laser ligt tussen 1 en 15 millimeter en van sommige soorten heb je al drie lades nodig. Dan heb je zo’n toren snel gevuld. Wij wilden ook nog posities vrij hebben voor reststukken, dus we kwamen al snel tot de conclusie dat één toren niet voldoende was.”

alles al weer volgebouwd

Dus: eindelijk ruimte in overvloed? “Wat we toen hebben verdiend aan ruimte, hebben we al weer volgebouwd”, lacht Heezen. “Begin vorig jaar hebben we een lasrobot aangeschaft en daar hebben we het boven verwachting druk mee.”

“Onze heftruckmonteur gaf aan dat onze heftrucks vorig jaar maar de helft van hun uren hebben gelopen.”

-  Onno Heezen, bedrijfsleider Lurvink Staalbouw

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen