hovécon: ‘ik wil die toren vol hebben, want ik wil klanten snel kunnen helpen’

Heeft een: Logic platenmagazijn (3.000 x 1.500 mm)
Sinds: medio 2018
Aan het woord: directeur-eigenaar Homme van der Veen

Hovécon is gespecialiseerd in constructie en apparatenbouw. Sinds kort kan het bedrijf uit het Groningse Farmsum (15 medewerkers) ook lasersnijden. En daar zijn ze trots op, vertelt directeur-eigenaar Homme van der Veen.

“Sinds 2018 hebben we een Trumpf lasersnijmachine. Dat is een soort luxe, want hij draait nog geen twee uur op een dag. Dus rendabel? Het zal wel. Ik beleef er plezier aan. Aan mijn lasersnijder en aan mijn toren.”

verhoogde versie met 46 cassettes

vacuümheffer

Ook de vacuümheffer waarmee ze de platen bij Hovécon op de machine leggen, is door aalbers|farina geleverd. “Handig, want we hebben de toren een kwartslag gedraaid ten opzichte van de laser. Dat gaat hartstikke goed. Daarnaast overwegen we om in de toekomst ook een verlaagde versie te kopen voor in onze andere loods. En mogelijk nog een langgoedmagazijn. Maar dat zijn toekomstplannen.”

klanten snel helpen, ook ’s nachts of in het weekend

Wat zijn volgens Van der Veen de belangrijkste voordelen van zijn platenmagazijn? “Het scheelt opbergruimte en het levert overzicht op. Alles ligt op één plek. En we kunnen grotere partijen platen in één keer inkopen. Want ik weet: ik kan het kwijt en het komt wel op. Ik wil die toren vol hebben, want ik wil klanten snel kunnen helpen. Ook als ze ’s nachts of in het weekend bellen. Direct snijden en leveren. Nee verkopen is niet aan de orde bij ons.”

efficiënter snijden, minder snijafval, geen fouten

“Doordat we de nesting van de platen in het systeem bijhouden, kunnen we efficiënter snijden”, vervolgt hij. Als gevolg daarvan hebben we veel minder snijafval. We verwerken hier drie soorten platen. Staal, rvs en aluminium. We weten precies wat in welke la zit. Daardoor kunnen we geen fouten meer maken.”

nette uitstraling, schone machines, fraaie presentatie

“Wij krijgen altijd complimenten omdat het hier zo netjes is en onze machines er zo schoon uitzien. Er zijn mensen die hun machines als een verplichting zien, maar ik geniet ervan. Wij genieten van ons werk, wij houden ervan om alles fraai te presenteren. Dat betekent dat we de hoekjes van een plaat netjes afronden, maar dus ook dat we onze machines mooi schoon houden. Bij Trumpf zeiden ze laatst: nog nooit heeft een laser van ons er na twee jaar nog zo netjes uitgezien.”

“We kunnen grotere partijen platen in één keer inkopen. Want ik weet: ik kan het kwijt en het komt wel op.”

- Homme van der Veen, directeur-eigenaar Hovécon

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen