De Rooy Metaaldesign: ‘alles netjes geordend en meer inzicht in de voorraad’

Heeft: LM logic D-6 langgoedmagazijn + Compact platenmagazijn (3.000 x 1.500 mm)
Sinds: juni 2020
Aan het woord: directeur-eigenaar Marein de Rooy

De Rooy Metaaldesign is gespecialiseerd in de productie van stalen binnendeuren. Daarnaast maakt het bedrijf uit Veenendaal (20 medewerkers) stalen trappen en producten zoals hekwerken en schoorsteenkappen. Sinds het voorjaar van 2020 gebeurt dit allemaal in een gloednieuw pand.

Voor directeur-eigenaar Marein de Rooy vormde de nieuwbouw aanleiding om twee automatische magazijnen aan te schaffen; een platenmagazijn en een langgoedmagazijn: “Als je het later doet, geef je twee keer geld uit. Nu waren we toch bezig. Dus we dachten: laten we het maar meteen goed doen.”

de diepte in voor extra hoogte

dubbel uitgevoerd langgoedmagazijn

De Rooy koos voor een langgoedmagazijn in een dubbele uitvoering. “In totaal zitten er 54 lades in, van 6,20 meter bij 80 centimeter. Het langgoedmagazijn staat bij onze zaag, die we de hele dag gebruiken. Het platenmagazijn, met 25 lades, staat bij de knipschaar; die gebruiken we minder. Ongeveer een half uur per dag, om plaatmateriaal op maat te knippen. Hoofdzakelijk staal, maar ook rvs en aluminium. Dus dan is het handig om verschillende lades te hebben.”

meer inzicht in de voorraad

“Met de magazijnen kunnen we alles netjes geordend houden en hebben we meer inzicht in de voorraad. We kunnen nu vanaf kantoor zien wat er ligt en hoeven niet telkens naar de werkplaats om te zien wat we hebben. Als een klus getekend is, kunnen we meteen zien of er nog genoeg plaat- en profielmateriaal ligt, of dat we nieuw materiaal moeten bestellen.”

prijs-kwaliteitverhouding

Op de vraag of hij de magazijnen kan aanbevelen, klinkt meteen een volmondig ja. De Rooy kende aalbers|farina overigens al vóór de aanschaf van zijn magazijnen: “Ze zitten hier in de buurt en ik heb zelfs ooit stage gelopen bij aalbers. Dus zo wist ik dat ze die magazijnen maakten. We hebben wel nog even de torens van een concurrent bekeken. Maar die van aalbers|farina hadden een gunstigere prijs-kwaliteitverhouding en zien er ook gewoon beter uit.”

“Als een klus getekend is, kunnen we meteen zien of er nog genoeg plaat- en profielmateriaal ligt.”

- Marein de Rooy, directeur-eigenaar De Rooy Metaaldesign

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen