conijn metaalbewerking: ‘die tweede uitvoer maakt hem echt uniek’

Heeft een: Logic platenmagazijn (3.000 x 1.500 mm) met extra achteruitvoer
Sinds: januari 2020
Aan het woord: mede-eigenaar Roland Conijn

Begin 2020 verving Conijn Metaalbewerking (Wormer, 60 medewerkers) vier van zijn zes ladestellingen door een automatisch platenmagazijn. De keuze viel op ons ‘standaard’ model Logic, maar dan wel in een heel speciale uitvoering. De toren is namelijk voorzien van een extra achteruitvoer.

Aanleiding voor de aanschaf was de behoefte aan extra ruimte, vertelt mede-eigenaar Roland Conijn: “We hadden voorheen zes handbediende ladestellingen. Daar hebben we er nu nog maar twee van staan, met dank aan dat grote ding van aalbers|farina.”

meteen een goed gevoel

minder heftruckwerk

“Voorheen moesten we met heftruck twee of drie meter de hoogte in om een pallet uit een stelling te pakken. Nu komen de platen automatisch naar beneden. Daardoor hebben we de heftruck eigenlijk nog maar één keer in de maand nodig, voor het bijvullen van de lades.”

zoekfunctie

Ook de zoekfunctie bevalt goed: “Wij hebben rvs, aluminium traanplaat, blanke plaat, gestraalde plaat, gecertificeerde platen. Van 1,5 tot 15 millimeter dik en ook nog in verschillende afmetingen. Alles heeft nu z’n eigen nummer. Druk je in het scherm op 3 millimeter, dan krijg je direct alle platen van die dikte te zien. En druk je vervolgens op rvs, dan zie je meteen hoeveel platen er nog in zitten.”

gemak en ruimte

En het rendement? “Wat is rendement? Wij zijn geen productiebedrijf dat continu snijdt en knipt. We zitten in de machine- en apparatenbouw, dus we laseren en knippen alleen voor onszelf. We hebben hier machines staan die misschien maar vijftig uur per jaar draaien, omdat wij graag alles in eigen huis doen en onze klanten snel willen bedienen. Het gaat ons om het gemak en de ruimte.”

onderhoudscontract

Conijn sloot ook een onderhoudscontract af voor zijn automatisch platenmagazijn: “Voor de jaarlijkse controle en keuring. En zodat ze kunnen inloggen als er een keer een storing is. Daar hebben we trouwens nog nooit gebruik van hoeven maken. Maar het geeft wel een goed gevoel: mocht er iets zijn, dan kunnen ze meteen meekijken.”

“Aan de ene kant van onze hal staat een lasersnijmachine, aan de andere kant een schaar. Daar staat de toren precies tussen.”

- Roland Conijn, mede-eigenaar Conijn Metaalbewerking

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen