Akkerman Konstruktiebedrijf: ‘we hebben nu meer opslagmogelijkheden en minder heftruckbewegingen’

Heeft een: Compact platenmagazijn
Sinds: september 2020
Aan het woord: directeur-eigenaar Henk Akkerman

Akkerman Konstruktiebedrijf (13 medewerkers), dat in 1948 als een smederij begon, is een echt familiebedrijf. Met Henk Akkerman staat inmiddels de derde generatie aan het roer. In de loop der jaren heeft het bedrijf uit Staphorst zich voornamelijk toegelegd op het produceren en plaatsen van stalen constructies voor hallen, stallen en schuren.

Sinds september 2020 maakt het bedrijf gebruik van een Compact platenmagazijn. “Het was onze wens om meer opslagmogelijkheden te creëren”, licht Akkerman toe. “Dus toen zijn we op internet gaan googelen en kwamen we deze tegen.” 

demonstratie in renswoude

meer opslagmogelijkheden, minder heftruckbewegingen

En, enthousiast over de nieuwe aanwinst? “Ja, meteen. Voorheen hadden we een stelling met 10 bakken en deze heeft 25 lades. Daardoor hebben we nu veel meer opslagmogelijkheden, maar ook veel minder heftruckbewegingen. Toen we die eigen stelling nog hadden, moesten we de bakken er elke keer met de heftruck uit halen. Nu doen we alles met de vacuümheffer op de toren en hebben we de heftruck niet meer nodig. Dat werkt een stuk efficiënter.”

bewuste keuze voor compact 

De keuze voor het model ‘Compact’ was een bewuste, vertelt Akkerman: “Prijstechnisch was dat voordeliger en in principe hebben wij aan 25 lades ruim voldoende, ook voor de toekomst. In de constructiebouw gebruiken we hoofdzakelijk grootformaat platen, met name in de kwaliteiten S355 en S235. En alleen staal, dus geen rvs of aluminium. Zo’n compact magazijn is dan ideaal. Door de hoge belastbaarheid per lade kunnen we er volle pakketten in leggen.” 

langgoedmagazijn op het verlanglijstje

“We werken efficiënter dan voorheen, het bespaart ruimte en voor plaatwerk hebben we de heftruck niet meer nodig,” vat Akkerman de voordelen van zijn platenmagazijn nog eens samen. “Alleen ons langgoed hebben we nog op een materiaalstelling liggen. Dus ja, een langgoedmagazijn staat voor de toekomst nog wel op ons verlanglijstje.”

“Prijstechnisch was dit model voordeliger en als constructiebedrijf hebben wij aan 25 lades ruim voldoende.”

-  Henk Akkerman, directeur-eigenaar  Akkerman konstruktiebedrijf

brochure aanvragen

Meer weten over onze opslagsystemen? Laat uw gegevens achter, dan sturen we u onze brochure toe.

brochure ontvangen